Политика

Зам.-областният управител Зарко Маринов подаде оставка

Подавам оставката си като заместник-областен управител на Област Смолян. Това заяви Зарко Маринов на брифинг за отчета на областната управа днес.

„Правя го в знак на подкрепа на позицията на лидера на ДСБ Радан Кънев и решението на националното ръководство на ДСБ в Поморие за снемане на политическото доверие от правителството и напускане на парламентарното мнозинство в 43-ото народно събрание поради отказа на партия ГЕРБ от договорения вариант на конституционни реформи и бламирането на Христо Иванов като правосъден министър“, посочи Маринов. Той подчерта, че не приема Реформаторският блок да служи за параван на задкулисието и превръщането на представителите ни в изпълнителната власт във фигуранти. По думите му новото мнозинство в парламента е управление на статуквото, а не на реформите, които не чукат, а хлопат отчаяно на вратите на държавата.

„Обяснимо и разбираемо е, когато хората в социалните мрежи изразяват позиция, че не може да си едновременно на власт и опозиция. Това може да ме накара да се замисля за оставка, но не и да взема категорично решение да я подам. Но когато този аргумент служи на ръководството на ГЕРБ в лицето на зам.-председателя и председател на парламентарната група Цветан Цветанов, цитирам: „Докато членове на ДСБ участват в управлението на страната, няма как да е сериозна политическата теза, на когото и да било, че те са в опозиция”, аз не мога да остана на поста си. Въпреки наличието на основания за това, включително и формални. Защото РБ реши да остане част от управлението въпреки позицията на ДСБ. Нито една от партиите от блока, които също представлявам на този пост, не е поискала моето оттегляне. Напротив СДС и БЗНС на местно ниво изразиха становище, че не трябва да подавам оставка и те виждат в мен свой представител във властта – единствен в цялата област. Затова ги призовавам да не предлагат нов кандидат за зам.-областен управител. Нека ГЕРБ предложи такъв и да поеме на 100% отговорността за управлението в Смолянска област“, препоръча той.

„През последната година за мен бе изключителна чест да бъда заместник на областния управител Недялко Славов – най-подготвеният за този пост досега, с изключителни качества и познания визионер, който знае и следва приоритета на приоритетите на област Смолян – транспортната инфраструктура и отварянето на ГКПП „Елидже”. През последните 15 години никой не е направил повече в тази област от г-н Славов. Пожелавам му да пререже най-очакваната от 25 година лента – тази ГКПП „Елидже”, заяви Зарко Маринов.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!