КултураРегионаСмолян

Областният управител и EGNATIA ODOS подписаха договор за ГКПП Рудозем-Ксанти

Областният управител Недялко Славов подписа споразумение с президента на компанията EGNATIA ODOS S.A инж. Апостолос Антонудис в Солун, Гърция.

По време на срещата участниците се запознаха с напредъка по процедурите за изграждането на ГКПП „Рудозем-Ксанти” и на пътната връзка Димарио-границата с България. Обсъдени бяха сроковете за строителството на пункта и пътната връзка. О

Срещата приключи с официалното подписване на споразумение за партньорство по проекта, свързан с изграждането на пункта и осигуряващите достъпността до него пътни участъци от гръцка и българска страна – Aiming at Improving Cross – Border Accessibility – CrossBo.

„Днес, в офиса на Egnatia Odos S.A. в Солун, с президента на компанията инж. Апостолос Антонудис подписахме споразумението за съвместно изпълнение на дейностите по трансграничния проект за изграждане на ГКПП Рудозем-Ксанти и пътните отсечки към него от българска и гръцка страна! Приключихме окончателно подготовката и структурирането на проекта и са уточнени всички подробности за изпълнението му! Предстои официална церемония по подписване на договора за финансиране, което ще стане до няколко дни и стартираме същинската работа! Да си пожелаем успех и попътен вятър!“, написа областният във Фейсбук профила си.

Това е поредната важна стъпка към изграждането на ГКПП ”Рудозем-Ксанти”, която следва предхождащите събития –  решение на Министерски съвет №735 от 18.09.2015 г., с което Областният управител е  определен за възложител на обект „Проектиране и изграждане на ГКПП „Рудозем-Ксанти”, и обевяването на обекта за национален с Постановление на  Министерски съвет № 295 от 22.04.2016 г.

 

 

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!