ЗдравеСмолян

Смолянчанка издържа две малки деца и онкоболен съпруг само с майчинството

Смолянчанка с две малки деца и онкоболен съпруг издържа семейството си само с доходите от майчинството. Едно прекрасно младо семейство е в беда и има нужда от подкрепата ни.

За тях 2016 година е най-тежката в живота, след като откриват в началото на тази година, че съпругът й е онкоболен. Вече близо година 38-годишният Асен Карабалтов се бори с коварната болест.

Мъжът ходи по лекари от няколко години, но все му казвали, че страда от хемороиди.

„Доц. Мошев го спаси, прегледа го в болницата на МВР в София, веднага се усъмни и откри с изследвания, че има злокачествено образувание“, казва съпругата му Ваня Фурланска.

Асен е с рак на дебелото черво. Извършена му е операция в болницата в София, след което започва химио- и лъчетерапия в Пловдив.

Младият мъж работел в гатер, но спрял. Изтекли му и платените болнични и семейството се крепи само на 340 лева майчинство на съпругата му. През две седмици Асен и съпругата му като придружител пътуват до Пловдив за вливки.

“Нямаме кола, не можем да си поемаме пътните, както и елементарни разходи около лечението му и издръжката на децата. Той смята за унизително, че не може да си издържа семейството сега. Много ни е срам, но нямаме избор да не търсим помощ“, казва Ваня.

Асен има двама братя. И двамата им помагат заедно с баща им и майка им, за да си покриват сметките за ток, вода и да се издържат с двете малки деца.

Голямото им момиченце е на 3 години и 8 месеца. Малката им дъщеричка е на годинка и един месец и още е на памперси.

„Голямата месеци наред не ходила на градина тази година, за да спестим разходи. Сега сме я пуснали да се порадва с децата за Коледа. 7-8 месеца родителите на Асен плащат тока ни, всичките му близки ни помагат, но разходите ни са огромни“, казва майката.

На 24 януари 2017 г. на бащата е насрочен ТЕЛК за инвалидна пенсия.

Надяват се на добри хора, които да им помогнат да се справят в зимата. В Смолян вече събират дарения за семейството в кутии, поставени в магазини.

Телефон за връзка със семейството: 0878 94 48 48 – Ваня Фурланска.

Банкова сметка: BG 98 STSA 93 0000 13 78 73 61, Банка ДСК – клон Смолян, Асен Методиев Карабалтов

 

error: Защитено Съдържание!