БизнесСмолян

Трима министри очакват утре в Смолян

Трима министри се очаква утре да вземат участие във форум „Да! На българските региони“, който ще се проведе в Смолян. Той е организиран от вестник „Стандарт“ и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

В списъка са министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова, на земеделието и храните Десислава Танева, на енергетиката Теменужка Петкова, зам.-министърът на образованието Диян Стаматов. Домакин на събитието е кметът на Смолян Николай Мелемов. В него ще се включат също областният управител Недялко Славов, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции, кметове на общини от област Смолян, президентите на двата синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа“.

Темите, които ще се обсъждат, са следните: „Смолян – инвестиционна дестинация. Възможности и регионален икономически растеж“; „Държавни политики за социално подпомагане и заетост. Трудова мобилност“; „Изграждане на индустриален парк – шанс за инвеститорите в област Смолян“; „Държавни политики за икономика, земеделие и туризъм“; „Пътна инфраструктура – възможности и предизвикателства. Възможности за реконструкция на пътните отсечки Асеновград – Пловдив и Смолян – Кърджали“; „Изграждане на стоково тържище – стъпка за икономическо развитие на Смолян“; „Минералната вода – шанс за развитие на туризма чрез балнеология и СПА. Здравен туризъм“.

Форумът започва от 11 часа в заседателната зала на общината.

error: Защитено Съдържание!