106 години Освобождение празнува утре Златоград

106 години Освобождение празнува утре (21 ноември) Златоград. Денят е неучебен, а всички 12-класници са поканени на тържествена сесия в Общинския съвет, съобщиха от местната администрация.

Привечер ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметниците и паметните плочи на почитаните от местната общност герои, допринесли за освобождението на Родопите.

Вечерта ще се състои тържествена заря проверка с участието на 101-ви Алпийски полк и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили в Пловдив.

 „Тържествената сесия започва в 15,30 часа и ще бъде с акцент децата на Златоград“, посочи председателят на местния парламент Емилия Кръстева.

Предстои тя да бъде открита с рецитал на талантливия и даровит третокласник Пламен Димитров. Награди ще получат около 20 деца, които са прославили Златоград на областно, национално и международно ниво.

„Имаме и юбилей – 60 години средно образование в Златоград. Поканили сме всички 12-класници и те са ни приготвили изненада. С кмета ще връчим на всеки 12-класник стих с послание да помнят, че 21 ноември е денят на техния роден град. Ще им разкажем за най-важните събития в историята на Златоград, за непримиримия дух на полк. Владимир Серафимов – как с 5-хилядна войска той побеждава 15-хилядна армия. Ние сме много развълнувани от срещата си с младото поколение, защото знаем с каква трепетна суматоха се готвят децата за участието си в тържествената сесия“, допълни Кръстева.

По план празничният ден трябваше да започне в 10,30 часа със спортен маратон „По стъпките на Делю Войвода“ от централния площад. Поради прогноза за лошо време обаче той ще бъде отложен за петък, допълниха от общината.

Снимка: БТА

Facebook Comments