Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

19 катастрофи в Смолян, едната е тежка, кметът обяви ваканция

19 катастрофи са станали в Смолян тази сутрин заради непочистени пътища. Една от  тях – на правия участък в Устово, е с трима пострадали, най-тежко от които жена на  59 години.

Пострадалите са настанени в болницата в Смолян. Останалите пътнотранспортни произшествия са с  материални щети, казаха от полицията.

„Обявявам ученическа ваканция от 27 февруари до 1 март, включително. През следващите дни се очакват обилни снеговалежи и много ниски температури затова е добре учениците да останат по домовете си“, написа във Фейсбук-профила си кметът на община Смолян Николай Мелемов.

„Поради обилния снеговалеж и обявения червен код за интензивни валежи, издадох заповед водачите на градския транспорт и на таксиметровите автомобили да използват автомобилите си подготвени за пътуване при зимни условия с подходящи гуми и с вериги.
Гражданите да се въздържат от пътуване с личните си автомобили, освен ако не е крайно необходимо. Личните автомобили да бъдат подготвени за пътуване при зимни условия с подходящи гуми и вериги за сняг. Да се спазват въведените ограничения за движения в общината и през проходите в областта.
Пътищата в града са проходими при зимни условия, фирмите чистят улиците още от малките часове на нощта. Всички сигнали от сутринта за ПТП-а са вследствие на неподходящи гуми или несъобразена скорост.
Община Смолян се обръща с призив към гражданите да преместят паркираните моторни превозни средства от пътната и уличната мрежа, защото се възпрепятства работата на снегопочистващата техника.
Съгласно заповедта ръководителите на държавни и общински ведомства, фирми, собственици и наематели на търговски обекти трябва да почистват от снега прилежащите тротоари, подходи към сградите, пешеходни зони, стълбища и площадки. Почистването да се извърши така, че да не се натрупва сняг в обсега на автобусните спирки, входове на гаражи и подходи към пешеходни пътеки. Гражданите и домоуправителите се задължават да организират почистването на прилежащите тротоари, стълбища и площадки около домовете и жилищните кооперации“, се казва друго съобщение на кмета.

Facebook Comments