Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Утре пътувайте само при крайна необходимост!

През следващото денонощие синоптичната обстановка в страната ще се усложни. Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. На много места валежите ще са значителни и ще се образува нова снежна покривка. Ще духа силен вятър от изток-североизток, с него ще продължи да нахлува студен въздух и ще има условия за виелици и навявания.

Указания за готовност да действат при бедствия е изпратил областния управител Недялко Славов до членовете на оперативния щаб.

Предупредени са кметовете и общинските кризисни щабове да проверят готовността на пътно-поддържащата техника, както и готовността за подсигуряване на населението с продукти от първа необходимост. Приоритетна е грижата към хронично болните и пациентите на хемодиализа.

Подадени са указания към ЕВН и ВиК да имат готови аварийни екипи, които да реагират при необходимост. Готови за мобилизация са и доброволческите формирования.

Областният щаб предупреждава всички граждани да бъдат внимателни и да предприемат пътувания само при крайна необходимост, съобщиха от областната администрация.

Според смолянчани 40-50 см сняг не е катаклизъм, а нещо съвсем нормално през месец февруари и не бива да се всява паника. Не трябва да има никакъв проблем при такава снежна покривка, ако всеки си изпълнява ангажиментите спрямо зимното поддържане. И ако пътуващите с коли са подготвени за зимно пътуване.

Агенция „Пътна инфраструктура“ отправя апел към шофьорите да отложат тръгването си в следващите 24 часа, ако то не е спешно. Необходимо е автомобилите им да са със заредени резервоари, течност за чистачки,  подходящи гуми,  да имат на разположение вериги, които да използват, ако е нужно. Също – да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Facebook Comments