13 произшествия в област Смолян през уикенда

13 произшествия – криминални, битови, пътно-транспортни и пожари, са станали през уикенда на територията на Смолянска област.

На 06.10.2017 г. в РУ –  Мадан, е започнато бързо производство срещу С. С. /46-годишен/ от с. Витина, общ. Рудозем. На 06.10.2017 г. около 23.00 ч. в с. Елховец, общ. Рудозем, на изхода на селото, посока за с. Витина, при извършена полицейска проверка е установено, че С. С. управлява лек автомобил „Фолксваген Голф“, негова собственост, след употреба на алкохол с концентрация 2,90 промила, установено с техническо средство „Алкотест дрегер“. Водачът е дал  кръвна проба за химическо изследване. С. С. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Мадан.

На 07.10.2017 г. в РУ – Мадан, е получен сигнал от 18-годишно момиче, че на 07.10.2017 г. около 01.30 ч. в гр. Мадан, ул. „Явор“, пред кафе-аперетив, В. Ц. – 33-годишен мъж от гр. Мадан, й е нанесъл побой, изразяващ се в удар с ръка – плесница, в областта на лицето. Девойката е транспортирана за лечение в МБАЛ-Смолян, без опасност за живота. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Мадан. По случая работят служителите на РУ-Мадан за изясняване на обстоятелствата около инцидента.

На 07.10.2017 г. около 11.20 ч. на ЕЕНСП 112 в РУ – Смолян, е получено съобщение, че в гр. Смолян, ул. „Младост“ при разваляне на дървена постройка, използвана за гараж, пада покривната конструкция и затиска собственика – 56-годишен мъж от гр. Смолян, който е починал на място. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОД МВР – Смолян и Окръжна следствена служба – Смолян. Данни за насилствена смърт не са установени. Тялото на починалия е транспортирано в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ гр. Смолян за извършване на аутопсия. Образувано е следствено дело.

На 08.10.2017 г. в гр. Смолян, в района на главна пътна комуникация, до складова база е възникнало пътнотранспортно произшествие с материални щети, без пострадали граждани. При пристигане на място на пътния инцидент наряд от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР –  Смолян, установява, че един от автомобилите – товарен автомобил „Опел Комбо“, без данни за собственост, има поставени 2 регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОД МВР и РУ – Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.

На 08.10.2017 г. около 17.10 ч. в РУ – Чепеларе, е постъпил сигнал от 24-годишна жителка на гр. Чепеларе, която заявява, че за времето от 12.00 ч. на 06.10.2017 г. до 17.00 ч. на 08.10.2017 г., чрез разбиване на патронника на метална врата на гараж, намиращ се в гр. Чепеларе, ул. „Христо Ботев“, е откраднат мотоциклет „КТМ“. Нанесените щети са в процес на изясняване. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ – Чепеларе. По случая е образувано досъдебно производство.

ПТП

На 07.10.2017 г. около 13.30 ч. на път с. Михалково – гр. Девин, лек автомобил „Форд Ескорт“, собственост и управляван от М. Л. /44-годишен/ от с. Войнягово, общ. Карлово, на лява крива, поради мокър асфалт, губи контрол над автомобила, вследствие на което излиза вдясно от пътното платно и се удря в бетонен стълб. Ранена е пътуващата на предната седалка в автомобила 64-годишна жена от с. Войнягово, която е с фрактура лява ключица и травми в областта на кръста, без опасност за живота. Ползвани са обезопасителни колани. Оказана й е спешна медицинска помощ в МБАЛ-Девин. Транспортирана е за МБАЛ-Смолян за лечение. Произшествието е посетено от екип на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Три пътнотранспортни произшествия са възникнали на 6-ти, 7-ми и 8-ми октомври 2017 г. на територията, обслужвана от ОД МВР – Смолян. По едно са станали в общините Мадан, Чепеларе и в Смолян. Произшествията са посетени от екипи на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

РД ПБЗН – СМОЛЯН

На 06.10.2017 г., около 11.15 ч. от РЦ 112 е получен сигнал за пожар в сухи треви и храсти в непосредствена близост до сгради, в гробищния парк на с. Дрянка, общ. Баните. Предполагаема причина за пожара: небрежност при боравене с открит огън. Спасено: две сгради. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РС ПБЗН – Баните, с помощта на 5-ма жители на с. Дрянка в заварените граници.

На 07.10.2017 год. в 17.20 ч. е получен сигнал за пожар в две къщи в махала „Кукуле“,  общ. Мадан, собственост на 65-годишен мъж. Причина:  природни явления – мълния. При пожара е унищожено: покривна конструкция – 300 кв.м., мебели – 10 броя, домашно имущество на две домакинства. Пострадали няма. Спасено – сгради 2 и 10 дек гора смесена. Произшествието е ликвидирано от два екипа  на РС ПБЗН – Мадан.

На 07.10.2017 год. около 18.30 ч. е получен сигнал за наводнено подземно помещение в жилищен блок в гр. Рудозем, ул. „България“. Причина – природни явления (обилни валежи). Отводняването е извършено с помощта на мотопомпа от екип на РС ПБЗН – Рудозем.

На 06.10.2017 г., в 08.55 ч. от РЦ 112 е получен сигнал за оказване на техническа помощ – наличие на оси в района на ЦДГ „Веселушко“, ул. „Петър Берон“ в гр. Смолян. Екип на РС ПБЗН – Смолян, оказа съдействие и третира мястото с препарат против насекоми.

Говорител на ОД МВР – Смолян

Facebook Comments