16-годишен катастрофира с Ауди в Триград, прати 2 деца и 3-ма възрастни пешеходци в болница

Тежка катастрофа е станала снощи край село Триград. По непотвърдена официално информация 16-годишен неправоспособен шофьор ударил петима от седем пешеходци, прибиращи се към хотела, в който трябвало да нощуват.

Най-тежко е пострадал Валентин.

Било около полунощ. Петима възрастни, семейни приятели от София, с две деца, едното от които 6-годишно, а другото 11-годишно, се прибирали пеша след вечеря. Били на правия участък след първия завой, когато внезапно ги връхлетяло мощното возило. Неправоспособният шофьор не могъл да овледее колата след завоя и ударил петима от пешеходците. Единият направо изхвърчал в близката градина. Търсили го половин час с фенери.

Майката на момичето – Катя, е със счупен таз. 6-годишната й дъщеря Изабела е с комоцио. Най-тежко е пострадал Валентин Нечев, чието коляно било обърнато наопаки, но има и други поражения, казаха от Триград. Друг възрастен и по-голямото дете са с по-леки наранявания. Всички пострадали са докарани в смолянската болница на лечение. Само двама от седмината останали невредими.

Наскоро – през май месец празнували рождения ден на момиченцето в Триград и то толкова много харесало селото, че поискало от майка му да си купят къща там.

Водачът – Крис Младенов, също от София, веднага след катастрофата забегнал в гората, хвърлил си телефона преди това, за да не го открият.

Майката на Крис е от Триград, а баща му – от Кошница, и през лятото го пращат на село.

По думите на местни жители най-голяма вина за случилото се имат родителите, които са оставили кола на 16-годишен без книжка. Момчето отдавна карало мотор по селото и хората били много възмутени от неразумното му каране.

Колата „Ауди А6“ е вдигната от полицията в ранния следобед днес, но от момчето все още няма следа и го издирват.

Снимки: Фейсбук

Facebook Comments