Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Пребитото момче от Устово е с опасност за живота, а биячите му – с обвинение за средна телесна повреда!?

Пребитият с цепеници Георги Кадиев от Устово вече трети ден е в болница с опасност за живота, а биячите му Събин и Момчил от Хасковско получиха обвинение не за тежка, а за средна телесна повреда.

Георги Кадиев

Вярно, на Събин и Момчил (на 21 и 23 години) днес съдът в Смолян наложи най-тежката мярка – задържане под стража за 72 часа. При положение обаче, че пребитото момче е в болница трети ден с опасност за живота, обвинението му трябваше да е за причинена тежка телесна повреда и опит за убийство, смятат смолянчани. 

След спречкване за момиче в четвъртък 27-годишният Георги Кадиев е бил удрян многократно с големи цепеници в главата. Дори паднал на земята, те продължавали да му нанасят удари и счупили черепа му на няколко места. На мястото на инцидента бе останало голямо петно кръв. В момента Георги е на лечение в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив.

От изявление на майка му Мария Камбурова става ясно, че тя е обучавала нападателите на сина й в „Ариете“. Младежите били пратени в Смолян от Хасково, където щял да се открива клон на фабриката.

Семейството е финансово притеснено, защото Георги бил с неплатени осигуровки на стойност около 1000 лева, а вероятно ще им трябват пари и за рехабилитация впоследствие.

Двамата биячи

„Били с някакво момиче в „Трандевица“ – един квартал в Устово. Двете момчета закачили момичето и той тръгнал да го защитава. Едно от момчетата тръгва с голямо дърво и започва да го удря по главата. Няма какво друго да кажа, то се вижда състоянието му – неадекватен е, с много тежка мозъчна травма. Засега се борим за живота все още. Това е. Призовавам да вземат бързи мерки срещу извършителите, защото те винаги имат права, а невинните хора не са защитени. Справедливо наказание. Това е опит за убийство. Опит за убийство е и нека да си понесат отговорността, защото може би един сантиметър от мястото, където е ударено, щеше да е смъртоносно. А сега също не се знае положението, защото много е начупен черепът“, казва с пресипнал глас майката пред Трафик.нюз.

Майката Мария Камбурова е неотлъчно до сина си в болницата.

По сведения на очевидци обаче не единият, а двамата хасковлии удряли момчето от Устово с големи дърва, които били с ръбове.

Тази вечер в Устово в подкрепа на Георги Кадиев се състоя протестно бдение, организирано от сдружение „Родопски хайдути“. На големия плакат, с който стотици негови съкварталци преминаха от Хаджичоневата къща до площада, бе написано: „Да спрем циганския терор!“.

Филип – братът на пострадалия

Обявена е и банкова сметка, в която се набират средства в помощ на семейството. Тя е на името на брата на пострадалото момче – Филип Атанасов Камбуров: BG 89 TTBB 9400 1527 557 306 Експрес банк Смолян.

От полицията в Смолян заявиха, че третират инцидента като криминално деяние, което не е на етническа основа.

Facebook Comments