Лидерът на КРОС в Смолян подаде оставка заради конфликт на интереси

Заради конфликт на интереси общинският съветник от КРОС в местния парламент на Смолян Кирил Асенов депозира днес оставката си в Общинската избирателна комисия.

Той е подал молба да бъдат прекратени предсрочно неговите правомощия на общински съветник. Решението му е лично и съобразено с изменения в Закона за местното самоуправление и местната администрация, в сила от 19.01.2018 г., съобщиха от пресцентъра на Коалицията за развитие на община Смолян.

Съгласно чл. 34, ал.5, т. 3 от  закона “Общински съветник не може да е едноличен търговец, съдружник, акционер, член на управителен, надзорен или контролен съвет на търговско дружество, което има сключени договори с общината, в която е общински съветник, както и търговски дружества с общинско участие или с общински предприятия.“

Лидерът на КРОС и създател на местната коалиция Кирил Асенов е акционер в „Спортно-туристически център Перелик“ АД, което го поставя в несъвместимост с длъжността на общински съветник.

Пред журналисти той посочил, че иска да продължи да работи за развитието на града. Според него „Перелик“ е единствената структура, която можела да помогне за развитието на града, „да го извади от летаргия и да го съживи“.

„Вярвам в каузата на КРОС – граждани, които не са политически обвързани да се борят за развитието на града“, допълнил той.

Следващият в листата на КРОС е Анастас Караджов, който ще влезе в Общинския съвет.

„Излизането на  Асенов от КРОС не би променило нашата последователна политика по никакъв начин – да бъдем прозрачни и да се работим за по-добър живот на гражданите на Смолян и региона“, се сочи още в прессъобщението.