24-годишният Венелин е удушил Георги Гривнев, признал си е

Установени са извършителите на убития 41-годишен Георги Гривнев край Смолян, съобщи окръжният прокурор Тодор Деянов.

24-годишният Венелин Трампов от Смолян е удушил жертвата точно в деня, когато Георги излязъл от затворническото общежитие в местността Герзовица -28 март т.г. Помагач в делото му е Марин Терзийски от Раковски, на същата възраст. Двамата са бивши затворници.

Убиецът и помагачът му са били пуснати на свобода през март месец, а преди дни са били задържани за грабеж в Пловдив.

Марин е арестуван след като отнел на бул. „Марица“ мобилен телефон от ръцете на 17-годишно момиче. По средата на март пък Венелин нападнал на бул. „България“ 72-годишна жена и отнел дамската й чанта с над 100 лева и лични документи.

„Разследващите са работили по горещи следи и благодарение на проявен висок професионализъм, за по малко от 24 часа беше стеснен кръгът на заподозрените до двамата извършители“, заяви Деянов.

Венелин е удушил Георги на поляна край главния път извън Смолян в посока към Пампорово, където преди това се скарали. След това двамата с Марин качили трупа в кола и го скрили под клони в местността Пещерско бърце, близо до разклона към селата Турян и Пещера.

„Жертвата и извършителите се познават от съвместния им престой в затвора. При разпита са направили самопризнания. Мотивите са лични и користни“, каза още окръжният прокурор на Смолян.

Справките за съдимост сочат, че убитият Георги Гривнев е осъждан 20 пъти, Венелин е осъждан 13 пъти кражби и грабежи, и съучастникът му Марин е осъждан веднъж.

За Венелин медиите в Смолян съобщиха през 2016 година, когато с качулка и газов пистолет ограби хранителен магазин до автогарата. Влязъл бе през служебния вход и насочил пистолета към 28-годишната продавачка. Със сила бе взел от касата на магазина 200 лева.

Снимка на Венелин, докато го водят по делото за грабеж на хранителния магазин. Автор: в-к „Отзвук“

Facebook Comments