Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

3 млн. лв. за водопровод в Елховец

3 млн. лева ще се инвестират за водопровод в рудоземското село Елховец. Обществената поръчка за избор на изпълнител, който да изгради вътрешната водопроводна мрежа е обявена от община Рудозем.

Работният проект предвижда тя да е изцяло нова, тъй като съществуващата е с малки диаметри от етернитови, стоманени и поцинковани тръби, а само в центъра на селото има подменени водопроводи с полиетиленови тръби.

Захранването на селото ще се извърши от съществуващите напорни водоеми. Има някои високо разположени къщи, които не могат да се захранят от съществуващите водоеми. Това налага да се предвиди повишаване на напора чрез помпено-хидрофорни системи, разположени в шахти за повишаване на налягането, се сочи в документите.

В началото на всеки водопроводен клон ще се монтират спирателни кранове от съответния диаметър за управление на водните потоци.

Обявената от община Рудозем поръчка все още не е финансово обезпечена. Изпълнението на договора ще започне тогава, когато се сключи споразумение с МРРБ за осигуряване на финансов ресурс за този проект.

Facebook Comments