Региона

300 паркоместа на Роженските поляни, повече коли няма да допускат

Движение със собствени автомобили от село Проглед към Рожен няма да се допуска, след като се напълни паркингът на Рожен, който е за около 300 автомобила. Няма да бъде разрешавано паркиране на автомобили по главния път Чепеларе – Рожен. Ще се допуска транзитно преминаване към к.к. Пампорово, от където също ще има организиран превоз към Роженските поляни, съобщиха от община Чепеларе.

Решението за организацията на движение е взето в община Чепеларе с участието на ръководството й, гл. инспектор Милован Давидов – началник Районното управление, Съби Маданков – председател на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите, представители на туристическия бизнес, организаторите на събора и представители на фирми превозвачи.

С оглед безпрепятственото придвижване на хората до и от Роженските поляни са взети и следните решения, валидни за периода от 13.07.2023г. (четвъртък) до 16.07.2023г. (неделя), включително:

  1. Улица „Чая“ в Чепеларе ще бъде еднопосочна и ще се ползва за буферен паркинг.

Вход  от ул. „Мурджовска“ (мостът при фабриката за ски и автогарата)

Изход  от ул. „Васил Гаджуров“ (мостът при храм «Успение Богородично»).

  1. Улица „Перелик“ ще бъде еднопосочна и ще се ползва за буферен паркинг. Вход от ул. „Беломорска“ (главен път), изход  от ул. „Св. Св. Кирил и Методий“.

Автогарата в Чепеларе ще е основна спирка за превоз, но при събиране на повече хора по буферните паркинги в покрайнините на града те ще бъдат поемани директно от там.

Извозването започва от 13.00 часа на 13.07.2023г. /четвъртък/. За дните от 14.07.2023г./петък/ до 16.07.2023г. /неделя/ е осигурен превоз от 7.30 часа до 1.00 часа, след което ще има на разположение таксита.

В град Чепеларе ще бъдат създадени и други временни буферни паркинги, където ще се поставят указателни табели:

  1. Улица „24-ти май“ на уширенията за паркиране.
  2. Дворът на ПГ СГСТ „Никола Вапцаров“
  3. Дворът на ДИП „Водопад“
  4. Паркинг до главен път при ски център „Мечи чал“

РУ на МВР Чепеларе ще бъде  мобилизирано в пълен състав и започва филтрирането на превозните средства от 12.07.2023г. Те ще бъдат подкрепяни от Жандармерия и охранителна фирма. Доброволци от община Чепеларе също ще се включат в организацията. По предварителни данни се очаква в град Чепеларе да има паркирани близо 1500 автомобила.

error: Защитено Съдържание!