3,4 млн. пътници са преминали през ГКПП Златоград за 7 години

За седемте години от отварянето на граничния контролно-пропускателен пункт Златоград – Ксанти са преминали приблизително 1 100 000 автомобила, близо 3 400 000 пътници, от които 2 200 000 българи и 1 200 000 гръцки граждани, съобщи кметът на Златоград Мирослав Янчев. Само през миналата 2016 г. преминалите през пункта са около 120 000 автомобила и приблизително 430 000 човека.

„Доказателство за необходимостта и важността от съществуването на ГКПП Златоград – Ксанти са преминалите милиони пътници през граничния пункт, съживяването на икономиката, туризма, търговията от двете страни на границата“, коментира градоначалникът.

Днес с тържествен водосвет за здраве и безаварийно пътуване, отслужен от отец Константин, в параклиса „Св. равноапостоли Константин и Елена” на ГКПП Златоград – Ксанти, се отбелязаха седем години от официалното откриване на четвъртата пресечна точка между България и Гърция.
Кметът на Златоград приветства всички присъстващи и изказа благодарност към онези, които са имали принос в отварянето на ГКПП Златоград – Ксанти. „Всички ние можем да отчетем, че отварянето на контролно-пропускателен пункт с Република Гърция допринесе много градът ни да е по-предпочитана туристическа дестинация не само за български, но и за чуждестранни туристи, както и за развитието на местната икономика“, заяви Янчев.

Facebook Comments