62-годишен пиян като кирка и двама дрогирани водачи хвана полицията

62-годишен смолянчанин е бил хванат да кара с 2,91 промила алкохол, а двама по-млади родопчани са шофирали дрогирани, съобщава полицията в Смолян.

Възрастният мъж с инициали М.Х. бил спрян в неделя около 19:55 часа на пътя Рудозем – Смолян. След като дрегерът показал завишената концентрация на алкохол, той бил задържан за 24 часа.

Снощи е задържан 20-годишен чепеларец с инициали К. Д., защото карал кола след употреба на наркотик (тетрахидроканабинол).

33-годишен мъж с инициали П. Р. от Момчиловци пък бил заловен да кара дрогиран рано вчера сутринта (около 8,40 ч.) в Смолян. Проверката показала, че е под въздействие на канабис и амфетамин.

При извършена проверка в автомобила му са открити три хартиени свитъка с амфетамин от 2,36 грама и един с канабис, чието брутно тегло е 22,35 грама.

Проверка е направена и в дома му в Момчиловци, където в спалня е открит черен полиетиленов свитък с бяло прахообразно вещество, три бучки бяло вещество и насипно бяло прахообразно вещество с общо бруто тегло 8,82 грама, реагиращо на „амфетамин“, а също така суха тревна маса с бруто тегло 0,90 грама, реагираща на „канабис“.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа и срещу него са образувани три бързи производства, работата по които продължава.

Facebook Comments