ПолитикаРегиона

Д-р Дариткова поема ПГ на ГЕРБ, няма да остави пациентите си (допълнена)

Председател на парламентарната група на ГЕРБ на мястото на подалия оставка Цветан Цветанов е д-р Даниела Дариткова, съобщи премиерът Бойко Борисов преди малко.

Шеф на парламентарната група ще бъде Дариткова – уважавана в партията, доктор, човек с качества. И най-вече може да контролира групата в добрия смисъл на думата. До края на деня ще ви кажа кой ще замени г-жа Цачева, допълни Борисов.

Д-р Даниела Дариткова е депутат от област Смолян. Тя е магистър по медицина от Санктпетербургския педиатричен институт. Народен представител и председател на Здравната комисия в Народното събрание. Работи като титуляр на практика за първична медицинска помощ /общопрактикуващ лекар/ в Смолян.

Приемам с благодарност към премиера Бойко Борисов и политическото ръководство на партията предложението да бъда председател на ПГ на ГЕРБ. Отговорността, с която поемам този пост, е голяма, защото предизвикателствата са сериозни. Аз съм била свидетел на усилията, които полага г-н Цветанов, за да координира действията на парламентарните сили, за да осигурява подкрепа за решенията, които са от национално значение. Разбирам, че тези отговорности ще бъдат още по-сериозни в настоящата ситуация в Народното събрание„, написа преди малко в профила си д-р Дариткова.
Вярвам също, че ще имам пълната подкрепа на колегите от ГЕРБ и на коалиционните ни партньори. Ще търся диалог с всички парламентарно представени партии, защото това, което вършим, трябва да бъде в интерес на българските граждани, както сме се заклели като народните представители. Искрено вярвам, че колегите от опозицията ще ревизират своето решение да напуснат пленарната зала, защото за нас е много важно да имаме силна опозиция, която да е коректив на нашето управление„, допълва тя.
Ангажиментите ми сега се увеличават, но смятам, че с добра организация ще мога да ги съчетая и както досега ще бъда на разположение на пациентите си от петък до вторник. Остават ми и ангажиментите на председател на здравната комисия. Вярвам, че с помощта на всички колеги и партньори в Народното събрание ще успея да съчетавам успешно тези задължения“, добавя още д-р Дариткова.

Припомняме, че когато за първи път през 2009 г. бе издигната кандидатурата й за депутат, на публично събитие в центъра на Смолян пред хилядно множество тя обеща: „Няма да оставя пациентите си и няма да сменя телефона си“.

От тогава до днес тя работи средно по четири дни седмично в джипи практиката си в Смолян и телефонът й е непроменен.

Снимка: Дарик

error: Защитено Съдържание!