СмолянСпорт

Смолянски сноубордисти страхотни в Румъния

Смолянски сноубордисти завоюваха медали в Румъния. През изминалия уикенд в Арена Платос се проведе пети кръг от Световните сноуборд серии за деца и младежи в дисциплина слоупстайл. В него участие взеха и трима представители на България.

Младите надежди на родния сноуборд се представиха отлично и донесоха на страната 1 златен и два бронзови медала в различните категории. 

В оспорваната категория на младежите до 15-годишна възраст най-добре се представи Емил Сунков от отбора на Свободно Европейско общество – град Смолян, който кара стабилно и успя да се класира на 3-та позиция.

В категорията на по-големите участници до 18 години състезателят на „Пампорово“ АД Константин Славов направи отличен рън и впечатли съдиите с много чисто каране и страхотен стил. До него на стълбичката се наредиха представител на домакините. На втора позиция е отново представител на България, на трета позиция – Камен Петров, отново от отбора на Пампорово.

Тази година Световният сноуборд тур за деца и младежи включва общо 10 локации на 5 континента, а следващата му спирка е този уикенд в Пампорово.  

Родопският курорт ще бъде домакин на престижния турнир за четвърти пореден път. Очаква се  в страната ни да пристигнат някои от най-добрите млади състезатели от Балканите и Европа, които ще се борят за спечелването на „уайлд кард“ за участие във финалния турнир, който ще се проведе между 4 и 9 април в Капрун, Австрия.

error: Защитено Съдържание!