ПолитикаСмолян

Цялата листа на БСП в Смолян

Пленумът на Българската социалистическа партия утвърди вчера окончателно листите си за предстоящите на 26 март 2017 г. парламентарни избори.

Водач на листата в Смолян, както стана известено още преди седмица, е Дора Янкова – един мандат кмет на Момчиловци, два мандата кмет на Смолян, депутат в 38-то,  42-то и 43-то Народно събрание.

Втори е адв. Иван Гавазов – син на осветления като сътрудник на бившата Държавна сигурност и дългогодишен съветник в Смолян адв. Милко Гавазов.

Трети поред е историкът Христо Беров. Четвърти в листата е председателят на Общинския съвет в Баните Севдалин Хъшинов, а пета – общинският съветник в Чепеларе Слава Пепеланова.

Шестото място е за Дияна Чаушева – председател на Общинския съвет на БСП в Девин, общински съветник, главна сестра в МБАЛ – Девин.

Седми е Исай Исаев Савов – председател на общинската структура в Доспат, предприемач. На осмо място е Георги Славов – член на ЦК на Комунистическата партия на България, квота на коалиционния партньор.

На въпрос за състава на листата в интервю пред радио „Фокус“ Дора Янкова преди дни заяви следното: „В нея са хора, които са се утвърдили като общественици, местни и регионални политици, в това число загрижени и със социална тръпка, естествено като представители на лявото. Това са и предприемчиви хора, хора в сферата на здравеопазването, на образованието, хора от всички части на областта, представители на общините – един букет от социално ангажирани, изградени, заявени личности. Листата е прекрасна“.

error: Защитено Съдържание!