Безплатни лифт карти за смолянски деца на Пампорово

Безплатни лифт карти за Пампорово могат да ползват децата от община Смолан, съобщиха от местната администрация.

За трета  поредна година ръководството на общината и на „Пампорово“ АД подписаха двустранно споразумение за безплатно ползване на пътническа въжена линия №3 /едноседалков лифт от „Малина” до „Студенец”/ за всички ученици от община Смолян на възраст от 7 до 18 години.

Родителите, които желаят тяхното дете да ползва въжената линия, трябва да отидат до касите на „Местни данъци” в община Смолян, за да бъдат оформени документите и да им бъде предоставена безплатна поименна карта.

През годините над 1000 деца, организирани групово и индивидуално, се възползваха  от инициативата на община Смолян и Пампорово АД.

„Съвместното реализиране на тази инициатива  е от огромно значение за утвърждаването, израстването и развитието на децата ни в практикуването на зимните спортове, което считаме, че е от изключителна важност за възпитанието и здравословния начин на живот на подрастващите“, коментира кметът Николай Мелемов .

Община Смолян също така напомня на всички любители на зимните спортове да се запознаят с приетите „Правила за осигуряване спазването на обществения ред на територията на ски пистите в ски зоната на курортен комплекс Пампорово“.

Пресцентър на община Смолян

Facebook Comments