Млади възрожденци от Родопите почетоха паметта на Апостола

Клуб „Млади възрожденци“ към ППМГ „Васил Левски“ в Смолян изрази почитта си към Апостола на свободата по повод на  144-та годишнина от смъртта му. Младежите участваха в традиционното факелно шествие и във възпоменателния митинг заря, което е кулминацията  на патронния празник на гимназията.

Заместник-председателят на клуба  Мартина Билянска  произнесе реч, посветена на безсмъртното дело на Апостола, което бе и тържествен обет за действено следване на заветите на героя.  Младите възрожденци поднесоха цветя и се поклониха пред паметника на Апостола в знак на почит.

Клубът е естествена организационна структура към Общинския комитет „Васил Левски“ и ППМГ „Васил Левски“. Той беше учреден на 14 февруари 2017 г. от 12 ученици  ентусиасти от Райковската гимназия, които избраха за председател  Христина Костова – учител по български език и литература, член и на  ОбК „Васил Левски“.

Младежите плануват много интересни и вдъхновяващи инициативи и събития – интересни и ефективни за членовете, но целта е да увлекат в идеите си своите връстници. Всички родолюбиви, амбициозни, благородни и талантливи младежи са добре дошли в клуба.

На учредителното събрание присъстваха Таня Марева – председател на ОбК, Златка Петрова – член на комитета, Мария Илиева – директор на ППМГ „Васил Левски“, Петър Данчев – учител по история. Те поздравиха учениците за тяхното активно родолюбие и изразиха пълна готовност да им помагат и да ги подкрепят в работата им.

Facebook Comments