Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Англичанин би камбаната посред нощ в Полковник Серафимово, хванаха го с амфетамин

Млад англичанин е събудил родопското село Полковник Серафимово към пет часа сутринта в петък срещу събота, биейки камбаната на църква „Въведение Богородично“.

Чужденецът бил на четиридневния събор, който се организира от англичани – жители на Полковник Серафимово.  След нощното парти той отишъл в двора на църквата и задърпал въжето на камбаната. Местните хора се пробудили, но след няколко иззвънявания, полицаите вече били на място и го заразпитвали.

Съседи на храма казват, че въпреки неочаквания камбанен звън чужденецът не успял да ги притесни и да създаде паника.

Днес от полицията съобщиха, че срещу 31-годишният жител на Обединеното кралство е образувано бързо производство. Той е бил хванат в стая на църквата с бяло прахообразно вещество с тегло 0,35 грама, реагиращо на амфетамин. Мъжът бил задържан в полицията за 24 часа. 

В събота е образувано бързо производство и срещу 30-годишен от София, защото е хванат да държи 0,88 грама кокаин и 1,15 грама екстази.  Същият ден 31-годишен жител на Кеймбридж заловен да кара лек автомобил „Дачия Дъстър“ след употреба на кокаин. Той държал у себе си и 0,39 грама канабис.

Хасковлия също е арестуван за наркотик. 26-годишният мъж държал в себе си станиолено топче с 0,11 грама канабис. 27-годишен, също от Хасково, бил арестуван, защото намерили в колата му станиолено топче с 0,57 грама канабис и една свита цигара със същия наркотик.

В колата на 36-годишен варненец е намерено топче канабис с тегло 0,13 грама и един полиетиленов свитък с тегло 3,67 грама.

26-годишен софиянец бил хванат да кара опела си под въздействието на метамфетамин и канабис.

До вчера в родопското село продължи четиридневният фестивал „Meadows in the Mountains“.

За него пристигнаха основно студенти и наскоро завършили университет младежи от цял свят на възраст между 20 и 30 години. Съборът се провежда на ливадите на 850 метра надморска височина, като чужденците се забавляват около сцените, на които тече денощно музикален купон с изпълнители на живо. Преобразени с грим и облекло за карнавал, чужденците танцуват нон-стоп около сцените, аплодирайки любими изпълнители на рок, фюжън, джаз, ударен клубен саунд, техно и хаус. 

Кметът  Христо Мусорлиев казва, че на поляните са дошли над 3000 чужденци тази година.  Той обясни, че хората са доволни от прииждането на толкова много туристи, защото голямата част наистина спят на палатки по поляните, но всяка къща, която има стаи за отдаване под наем, е заета, а това са доходи за местните хора.

Шестима англичани, посетители на фестивала отпреди години, също си купили къщи в Полковник Серафимово и дори развили бизнес – отворили ресторанти, градили басейни, пристройки.

„Над 20 къщи в селото вече са на чужденци. В същото време нашите млади хукват на гурбет, вместо да се стегнат и да си развиват бизнес в родното село. Нека да не казват, че не става, чужденците са пример, че бизнес може да се случва и тук“, казва Мусорлиев.

Фестивалът се провежда със засилено полицейско присъствие и още в навечерието на откриването му задържаха жена от Бургас, дошла да пласира 613 хапчета метамфетамин и екстази.
Оказа се, че жената е майка на 4-месечно бебе. Полицията я освободи от ареста под гаранция на стойност 10 000 лева.

Facebook Comments