АПИ обявява поръчка за пътя Белица – Загражден

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) започва процедура за избор на строител за пътя Белица – Загражден. Предвиденият участък за ремонт е с дължина близо 8 километра, а стойността на проекта е 4,7 млн.лв. Тези средства ще са от бюджета на Пътната агенция, съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов.

„Към настоящия момент започва подготовка на задание за изготвяне на технически проект и тръжна документация за изпълнение на проувателно-проектантски работи и строителство (инженеринг) на цитираната отсечка. Планира се процедурата за избор на изпълнител да бъде обявена до края на юли 2017 г. Индикативната стойност на обекта, в това число осъществяване на строителен надзор, е около 4,7 млн. лв. с ДДС, които ще бъдат осигурени от бюджета на АПИ. Срокът за строителство ще бъде определен след като бъдат уточнени строително-монтажните работи, които следва да се извършат“ – се казва в писмо на председателя наа УС на АПИ инж. Дончо Атанасов.

Писмото е адресирано до областния  управител на Смолян Недялко Славов и Дончо Толсузов – председател на инициативния комитет за изграждане на пътя в село Загражден.

Припомняме, че пътят между селата Белица (общ. Лъки) и Загражден (общ. Баните) е третокласен. Отчасти е асфалтиран, отчасти – черен. Населението на Загражден, Давидково, Вълчан дол, Глогино, Рибен дол, Две тополи и др. неведнъж е организирало подписки до институциите и парламентарно представените партии за съдействие, но гласът им оставаше като в пустиня твърди дълги години.

Facebook Comments