АПИ обявява поръчка за пътя до Загражден, селото отменя протеста

Оглед на третокласния път Белица – Загражден направи днес председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, съобщиха от Агенцията. 

В обхода на обекта участваха представители на Инициативния комитет от село Загражден, областният управител на Смолян Недялко Славов, депутати, кметове.

През седмицата министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков също  разговаря с представители на Инициативния комитет и заяви, че в събота експерти на АПИ  ще направят оглед на участъка.

На срещата с представители на местната общност след обхода инж. Атанасов подчерта, че започва актуализация на идейния проект за доизграждане на около 5 км от пътя III-8611 Белица – Загражден и подготовка на процедурите по Закона за обществените поръчки, необходими за реализирането на обекта в кратки срокове.

По програмата за текущ ремонт ще се изпълнят нужните дейности за подобряване състоянието на съществуващия участък от третокласния път.

Трябва да осигурим на хората от Белица и Загражден път към България, а не към Гърция, е общото становище на участниците в срещата. Те ще бъдат периодични, за да може всички възникващи въпроси при подготовката и реализацията на проекта да се решават бързо и в диалог с жителите от региона. 

В резултат на проведените тази седмица срещи протест на жителите от региона утре няма да има, увериха представителите на Инициативния комитет, се казва още в съобщението на АПИ.

Facebook Comments