Крими

Арестуваха съпруг и съпруга за отвличане на 45-годишна смолянчанка

Мъж на 46 години и жена на 47 години са задържани за отвличане в смолянския квартал Устово. Срещу тях е образувано бързо производство, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Сигналът за отвличането на тел. 112 е подаден тази сутрин от мъж,  станал свидетел на отвличането на жената. Инцидентът е станал на новата пътна отсечка в Устово. Незабавно са започнали оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОД на МВР-Смолян и е била уведомена Окръжна прокуратура-Смолян.

До момента е установено, че пострадалата е на 45 години, която излязла от дома си и се е движила по улицата. Пътят ѝ бил препречен от две лица – мъж и жена, семейство – 46-годишният А. Б. и 37-годишната  Д. Б.

Двамата издърпали пострадалата жена, която е била ударена няколко пъти по тялото, и насила я вкарали в лек автомобил, марка „Мерцедес“, управляван от А.Б., след което колата потеглила в посока с. Бостина, обл. Смолян.  

Малко по-късно автомобилът се върнал на мястото, откъдето е тръгнал, и пострадалата е била оставена отново на улицата, където е получила помощ от полицията.

А. Б. и Д. Б. от Карнобат са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР.

В момента се извършват действия по разследването. Разпитват се свидетели пред съдия в Окръжния съд в Смолян, като предстои да бъдат назначени експертизи и др.

След разпитите на установени свидетели очевидци ще бъдат преценени последващите действия по разследването, респективно привличане на А.Б. и Д.Б. към наказателна отговорност за отвличане с цел противозаконно лишаване от свобода, като деянието е извършено от две лица – престъпление по чл. 142 ал. ал.2 т. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, посочиха от Апелативната прокуратура.   

error: Защитено Съдържание!