Крими

Уникално от Смолян: Съпрузи отвлякоха любовницата на мъжа

Уникален случай на отвличане се е разиграл тази сутрин към 7,05 часа – съпрузи от Карнобат отвлякоха от Смолян любовницата на мъжа. Жертвата чакала служебен автобус, който да я закара на работа. Случаен минувач вижда как я дърпат за косата и насилствено я вкарват в „Мерцедес“. Тя вика за помощ, съпротивлява се, но насилниците успяват да я въвлекат в автомобила, който поема към село Бостина. Очевидецът сигнализира на телефон 112. Малко по-късно полицията ги залови.   

„В 7,40 минути са съставени заповедите за задържане на двете лица. До настоящия момент има извършено освидетелстване на пострадалата. За щастие тя е в добро състояние – физическо и психическо. Извършени са множество действия. Касае се за отвличане, по което работим интензивно от 7,05 часа сутринта. Жертвата на престъплението – отвлечената жена, е в безопасност, благодарение на своевременната реакция на органите на МВР. Към този момент имаме образувано досъдебно производство, по което се работи интензивно. Извършени са доста действия по разследването“, заяви пред журналисти Атанас Илиев – зам.-окръжен прокурор и наблюдаващ прокурор по делото.

Той поясни, че отвлечената жена е разпитана пред съдия от Окръжния съд, разпитан е и свидетелят очевидец. Извършени на множество действия по разследването и установяване на веществени доказателства, също така и оглед на въпросния автомобил.

„В 7,05 часа тази сутрин е получен сигнал на телефон 112, че в лек автомобил „Мерцедес Е“ – сив на цвят, двуврат, насилствено е натикана жена, която е крещяла и викала за помощ, нанасяни са й удари. Незабавно са проведени оперативно-издирвателни мероприятия. Колегите са заградили всички пътни артерии, които влизат и излизат от Смолян и по този начин след около 15-20 минути наряд е установил автомобила. След като е задържан, се установява, че в него се намира водачът на 46 години, отвлеченото лице на 45 години, помагач на извършителя е неговата съпруга, която е на 38 години. Отвлечената жена е била на задната седалка. Твърди, че е била малтретирана“, поясни окръжният прокурор Недко Симов.

Според прокурорите има предпоставки за образуване на бързо производство, което означава, че до седмица делото ще бъде внесено в Окръжния съд на Смолян.

„Действително по много арогантен и груб начин жената е била издърпана за косата и натикана в колата, като при вкарването й в колата е помогнала друга жена, която е била на задната седалка. Тя я издърпала отвътре. Извършено е отвличане от две лица, наказанието за което е от 7 до 15 години лишаване от свобода“, посочи Илиев.

Окръжният прокурор Симов обясни, че ще бъдат максимално строги, защото се касае за изключително брутално насилие. Ще изискат и от вещите лица да бъдат максимално бързи в своите заключения, за да внесат своевременно делото за разглеждане. „Но по-важното е да съберем годни доказателства, така щото извършителите да понесат своята отговорност за това грозно деяние“, обобщи той.

По първоначални данни, както и по някои от доказателствата, имало е лични отношения в миналото между отвлечената жена и мъжа извършител. На разпита той казал, че иска да живее с нея, а съпругата му помага.

Мъжът е осъждан, защото на 4 декември миналата година е запалил колата, която отвлечената жена е ползвала. Присъдата му за това деяние е 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е било отложено за 3 години. Съпругата му е с чисто съдебно минало, имат три деца, две от които непълнолетни.

Как така съпругата помага да бъде отвлечена любовницата – на този въпрос засега никой не може да отговори.

Това според Симов формира една от версиите, но не е единствената. Работят по няколко.

„Даваме си сметка, че сме в твърде ранен етап на разследването и че обстоятелствата биха могли да се променят. Опитваме се да успокоим хората, да знаят, че едно такова тежко престъпление е разкрито, задържани са извършителите, работим интензивно по това да докажем деянията за единия и за другия, взели сме мерки за защита на жертвата. Оттук-нататък предстои вещите лица да си свършат бързо работата, за да можем и ние да решим делото. Как – ще видим, когато приключи“, подчерта окръжният прокурор.

За мъжа, който е издърпал жената в автомобила, е постановено задържане за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Жена му е с мярка „Подписка“, заради двете непълнолетни деца.

error: Защитено Съдържание!