ИзбориПолитикаРегиона

Балотажът в Златоград ще е между Янчев и Сидеров

Балотажът идната неделя в Златоград ще е между кандидатите на ГЕРБ Мирослав Янчев и на ПП-ДБ Величко Сидеров.

При 96% обработени протоколи досегашният кмет Янчев води пред Сидеров с 443 гласа. Той е спечелил доверието на 2740 избиратели (47.24%), а Сидеров има подкрепата на 2297 души (39.6%).

Кандидатът на БСП за България Емил Хумчев има 465 гласа, Фейзе Бошнакова от ДПС – 157, а Юлия Ненова от „Възраждане“ – 55.

Кмет на Аламовци от първи тур е Аспарух Ангелов (ГЕРБ), на Долен – Десислава Топчиева (ГЕРБ).

На балотаж отиват кандитатите за кмет на Старцево Митко Топчиев от ГЕРБ и Елмира Топчиева-Меркова от ПП-ДБ. В Ерма река балотажът ще е между Боряна Ликова от ГЕРБ и Емил Профиров от БСП.

В свое обръщение след като станаха ясни резултатите Мирослав Янчев заяви следното:

Направихме своя избор за кмет на Община Златоград! Смея да кажа достоен избор, който постави сигнална линия между редно и нереднодостойнството на човека не се купува и не е разменна монета! Казахменена страха!

Разпределението на гласовете говори само за себе сиискаме стабилно, предвидимо и прозрачно управление, подчинено на интересите на обществото!

Вие ми дадохте възможност и отговорност да поведа надпреварата за следващия мандат! 80 гласа не ни стигнаха за изборна победа на първи тур! Благодарен съм на всеки един избирател, както и на опонентите си!

Формулата за управлението на общината е еднадиалог и баланс! Нужни са ни спокойствие и сигурност! Моята ръка е протегната към всеки един гражданин на община Златограднезависимо от цвят на партия, населено място, предпочитания до момента! Няма място за его! Моят отбор е Община Златоград и в него има място за свободните, отговорни и разумни граждани! Екипът ни е за работници, лекари, служители, представители на малкия и среден бизнес, учители, работещи, пенсионери, предприемачи, социално уязвимите и за всеки друг, който вярва, че Община Златоград е място за всеки, а не на един! Време е за диалог, за съвместна работа и отхвърляне на всички противопоставяния и налагане на еднолични решения!

В неделя ще избираме между два модела, а не между две имена!

error: Защитено Съдържание!