ИзбориПолитикаСмолян

Мелемов и Сабрутев отиват на балотаж в Смолян (обновена)

Жителите на община Смолян изпратиха на балотаж кандидатите за кмет Николай Мелемов (ГЕРБ) и Стефан Сабрутев (движение „Нашият град“).

На местните избори вчера Мелемов получи доверието на 4045 души (26,41%), а Сабрутев – на 3154-ма (20,59%) от общо гласували 15 628. Това сочат окончателните резултати, публикувани в сайта на ОИК – Смолян. (Данните от миналите местни избори за първи тур може да видите ТУК)

На трето място и отпаднал от състезанието за кмет на Смолян е Михал Камбарев от ПП-ДБ, който е одобрен от 2701 избиратели (17,64%). На четвърто място избирателите класираха полк. Димитър Кацаров от МК „Новото време“ с 2248гласа (14,68%). Пети е кандидатът на ДПС Минчо Симов с 1252 гласа (8,17%).

Иван Френкев от БСП за България има подкрепата на 872 избиратели, Мирослав Фисински (Български гласъ) – на 364, а Ивайло Василев от „Възраждане“ – на 292.

Пак се оформя пъстър Общински съвет. ГЕРБ ще е с 8 съветника, с по 5-ма в местния парламент ще бъдат ПП-ДБ, движение „Нашият град“ и „Новото време“, ДПС влиза в ОбС с 4-ма съветника, и БСП – с двама.   

На първия тур са избрани повечето кметове на села в община Смолян. Жителите на Влахово избраха за кмет Недко Димитров от ГЕРБ, в Дунево – Кичка Искилиева от движение „Нашият град“, в Бостина – Славка Тунева от движение „Нашият град“,  в Соколовци – Катя Люнчева от ГЕРБ, в Момчиловци – Сийка Карталова-Суркова, в Кутела – Севдалина Маркова от ДПС, във Виево – Венко Палчев от БСП, в Петково – Стефан Парунев от ГЕРБ, в Катраница – Радко Шукеров от ГЕРБ, в Тикале – Юри Кацаров от ГЕРБ, в Градът – Севдалин Медов от МК „Новото време“, в с. Река – Милко Чаушев от ГЕРБ, в Требище – Севди Сираков от ГЕРБ, в Търън – Явор Говедаров от ГЕРБ, в Еленска – Мехмед Хамитев от ДПС, в Смилян – Чавдар Червенков от ГЕРБ, в Сивино – Зоя Каладжиева от ДПС, в Арда – Ася Романова от ДПС, и в Могилица – Милко Кисьов от ДПС.        

В Подвис Севдалин Яръмов от движение „Нашият град“ ще се яви на балотаж срещу Росица Алушева от ДПС. 

Николай Мелемов благодари на всички, които са го подкрепили за кмет, както и на гласувалите за листата на ГЕРБ за общински съветници.

Благодаря на всички, които отидоха до урните да упражнят правото си на глас и своята гражданска позиция. Ние разбираме какво ни казвате със своя вот и гарантирам, че гласът ви ще бъде чут!

Надявам се да получа вашата подкрепа на балотажа, който предстои на 5-ти ноември!

Готов съм да търся широка подкрепа за всяко свое предложение. Както и досега, да взимам решения след дискусия, да чувам мнението на всички в Общинския съвет и да търсим консенсус.

Отворени сме за нови идеи, идващи от младите, да търсим реализация за нови проекти, да помагаме на всички, които се нуждаят от подкрепата на общината, да търсим развитие за малките населени места.

Никога не е било в мой стил вземането на еднолични решения, противопоставянето и деструктивността. Надявам се с диалогичност да търсим и намираме обединение за всичко, което е важно за общината и нашите съграждани. Заедно да определяме дневния ред и в диалог да водим общината в правилната посока.

За мен винаги на първо място е бил Смолян и интересите на нашите съграждани. Така ще е и занапред!

Още веднъж – от сърце благодаря за доверието и го очаквам в неделя отново, още по-категорично с бюлетина №7!“ – написа Мелемов във фейсбук профила си.

В свое кратко обръщение Стефан Сабрутев написа в профила си: „Благодаря на всички смолянчани, които със своя вот ясно заявиха волята си за нова енергия и нов курс към преобразяване на нашия любим Смолян! С вашата сила, с още повече заряд и вяра гледам към балотажа в неделя! Обединени ще успеем„.

 

error: Защитено Съдържание!