Баща на дете в будна кома от Змейца спечели 100 000 лв. от лотария

Бащата на дете в будна кома от Змейца спечели 100 хиляди лева от лотарията, съобщи Марица.бг.

38-годишният Реджеп Газиев взел една сутрин билет, но го забравил в колата. Чак в полунощ се сетил да го изтърка. Като видял печалбата се разплакал и го занесъл при майка му. С тази приятна емоция осъмнали до сутринта. В следващите два дни почерпил за здраве.

Реджеп смята, че случилото се е чудо на фона на мизерията, в която с години живее семейството му. Очаква до края на февруари да му връчат и печалбата.

Мъжът има две дъщери. Голямата, 12-годишната Мирела повече от три години е в будна кома. Малката му дъщеря Санела е на 8 годинки. Съпругата му Магдалена Гьокова получава пари като личен асистент на дъщеря си за четири часа.

Храната на Мирела е специална и само тя струва 700 лева на месец. Детето се храни с „Фрезубин“, със сонда, като на ден са й нужни 4 шишета, всяко от които 3,60 лв.

„В страшни трудности живеем. Миналата година място не можех да си намеря. Майка ми е с удар от две години и е на инсулин. Баща ми се принуди да напусне работа в София, за да я гледа, но не й е асистент. Двамата се издържат с една пенсия от 200 лева“, разказва човекът.

Самият Реджеп работил къде ли не. Миналата година за два месеца отишъл на гурбет в Германия, но всичко, което изкарва, е за болната му дъщеря. И пак не стигат.

Миналата година в Смолян организираха дарителски кампании за храната на болното момиче. До юни м.г. храната бе осигурена от коледна кампания чрез инициативата „Плюшено мече“. За Мирела събираха пари и учениците от клуб „Милосърдие“ в Професионалната гимназия по техника и технологии в Смолян. Деца от Смолян през лятната ваканция дори продадоха играчките си благотворително в помощ на Мирела. 

От общината в Доспат през 2014-та отпуснаха пари за храната на детето в продължение на половин година.

„Много хора ми помогнаха и от Смолян, и от Доспат, много съм благодарен“, казва Реджeп.Той е убеден, че печалбата е Божия помощ. По Коледа отец Иван му изпратил картичка с 10 шишета храна за Мирела и икона. „Мюсюлманин съм, но не хвърлих иконата. Видях знак на самата Коледа на една ябълка. Посегнах да я изям, беше изсъхнала, но на нея имаше кръст. Занесох я на майка и тя каза, че това е знак“, споделя Реджеп.

Повечето от печалбата му ще иде за семейството и най-вече за здравето и храната на Мирела. Но си има и мечта – да си направи разсадник и да ремонтира римския мост край селото.

Дъщеря му сега е по-добре, но има нужда от рехабилитатор. Докато идвал, й помогнал да си възвърне гълтателния рефлекс, но преди два месеца здравният специалист бил съкратен.

Facebook Comments