Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Безплатни очни прегледи организират в Смолян

Безплатни скринингови прегледи на 12-ти октомври организира Очен център – Смолян, по случай Световния ден на зрението, съобщи д-р Григор Лалов.

Прегледите ще са за: глаукома (измерване на вътреочно налягане, изследване на зрително поле с FDTм), макулна дегенерация, свързана с възрастта (изследване с решетка на Амслер); скрининг за диабетна ретинопатия.  Това са заболявания, които могат да причинят необратимо уврежданане на зрението.

Световният ден на зрението се отбелязва от 1998 г. през втория четвъртък на месец октомври с подкрепата на Световната здравна организация, за да се привлече вниманието на обществеността към възможностите за лечение на очните болести и за предотвратяване на слепотата.

В последните десетилетия възможностите за ранна диагностика и лечение се развиха с бързи темпове. Въпреки това в практиката ежедневно срещаме хора, загубили зрение вследствие на тези заболявания.

Очен център Смолян се намира на ул. „Хан Аспарух“ 2 А, (новата сграда срещу болницата).     www.eyecentersmolyan.eu

Прегледите ще се проведат след предварително записване от 9:00 до 16:00 часа.

Телефон за контакти: 0889 88 95 89

Facebook Comments