Бившият „Интерхотел“ в Момчиловци е купен от шефка в „Лев Инс“

Бившият „Интерхотел“ в Момчиловци е вече собственост на Ива Павлова от Застрахователната компания „Лев Инс“. Покупката на имота е осъществена чрез едноличната й фирма „АС БГ“ ЕООД – София, сочи съобщение в „Държавен вестник“.

Сградата, наречена „Почивен дом“, е със застроена площ 186 кв. метра и имот около него с площ 576 квадрата.  Тя е била обявена на публична продан от Националната агенция за приходите.

В Имотния регистър пише, че тя е била възбранена от община Смолян заради непогасени задължения на предишния й собственик „Лев Истейт“ ООД. Дългът към местната администрация е бил на стойност 2455 лв.

Началната тръжна цена на обекта е била 180 000 лв.

„Това е бивш хотел от веригата „Интерхотел“ в Момчиловци. Работеше много успешно във времето, когато селото ни беше лидер в селския туризъм на региона. Навремето беше единственият хотел със сауна. Има много хубава механа. Хотелът не функционира отпреди около осем години. Купувачите са представители на „Лев Инс“, но за да заработи, е нужен сериозен ремонт. И аз се надявам това да стане в най-скоро време“, каза кметицата на Момчиловци Сийка Суркова.

Новият собственик на хотела – дружеството на Павлова „АС БГ“ притежава 14,75% от акциите на ЗК „Лев Инс“ АД. Самата тя е член на Надзорния му съвет. Двете дружества са на един и същ адрес в София – бул. „Черни връх“ 51Д.

Справка в Търговския регистър сочи, че и предишният собственик на имота е свързан със същата застрахователна компания и с Павлова.

Съдружници в „Лев Истейт“ са няколко фирми и физически лица. С най-голям дял в капитала на ООД-то е „Екотур“ ООД, което до 2008 г.е било еднолична собственост на Ива Павлова, а сега съдружници в него са тя и Хени Овадиа от Израел.

Павлова е и едноличен собственик на другия съдружник „Пела“ ЕООД. Останалите съдружници са: „Атлас“ ЕООД на Мануил Сираков; „Лева Груп“ ЕООД – еднолична собственост на „Лев Корпорация“ АД; Франко Маркио, Теменужка Асенова и Хаим Овадиа.

Медийни публикации в централни издания свързват Ива Павлова с Алексей Петров като жената, която е негова приятелка и дясната му ръка. Петров бе арестуван на 10 февруари 2010 г. в дома му. Прокуратурата го обвини за лидер на престъпна група за рекет и проституция. Операцията бе наречена „Октопод“.

Осем години по-късно, след скандали, обрати и произшествия, съдебната сага приключи с оправдание на Алексей Петров по всички обвинения.

Facebook Comments