Пиян и дрогиран девинчанин плаща 3000 лв. за посягане на полицай

3000 лева трябва да плати за посегателство върху полицай 35-годишен девинчанин.

Миналата година на 20-ти септември полицаи спрели пътнически автобус заради ремонти по пътя Девин – Кричим. Докато автобусът изчаквал да премине, Божидар Ч. от Девин слиза от него и започва да се заяжда с един от работниците на пътя, видимо пиян.

Полицаите го предупредили, но той, вместо да се качи, се заял с полицейския наряд.

Обиждал полицая и служител от Горското в Михалково, като ги наричал “боклуци“. Хвърлил кутия от цигари в гората и при направена забележка от горския, му казал: „Селянин, вземи си боклука и си го носи във вашето село“. В опит на полицая да го усмири, той се нахвърлил върху него, скъсал десния пагон и десния джоб на светлоотразителната му жилетка.

Това негово деяние според съда „се отличава с изключителен цинизъм и дързост“.

Направена му била проба за алкохол, която показала 1,63 промила. Тестът му за наркотици показал употреба на амфетамин и кокаин.

Присъдата на Божидар от Девинския районен съд е той да плати на полицая 3000 лева (без лихвите) като обезщетение за претърпени неимуществени вреди от непозволено увреждане, разноски в размер на 450 лева и държавна такса от 120 лева.

Макар, че присъдата е определена след споразумение между страните, той я обжалва пред Окръжния съд в Смолян, където е поискал обезщетението да е в порядъка 200-500 лева.

С окончателно решение обаче присъдата на Районния съд е потвърдена. Божидар трябва да плати и още 350 лева за адвокатско възнаграждение на полицая.

Facebook Comments