Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Близо 5 млн. лв. влага кметът на Смолян в образователна инфраструктура, монтират вандалоустойчиви камери

4 731 415 лева без ДДС ще бъдат вложени в строителство, саниране и обновяване на образователна инфраструктура в град Смолян.

Обществената поръчка, обявена днес – на 24-ти май, е разделена на 4 обособени позиции.

Кметът Николай Мелемов е обявил процедура за цялостен ремонт на Природо-математическата гимназия „Васил Левски“, включително мерки за енергийна ефективност на сградата, система за видеонаблюдение и изграждане на нов физкултурен салон..

Втората позиция е за обновяване на дворното пространство и спортни площадки на езиковата гимназия и VІ-то ОУ „Иван Вазов“.

Третата е за обновяване на дворното пространство и спортни площадки на VІІ СОУ „Отец Паисий“.

Четвъртата е за основен ремонт на детска градина „Буратино“ в областния град.

Сградата на Математическата гимназия ще бъде изцяло ремонтирана като са включени части архитектура, конструкции, ВиК, електро, пожароизвестителна система . Ще бъдат монтирани 23 бр. влагозащитни корпусни камери, 3 вандалоустойчиви камери,32 куполни камери.

Новият физкултурен салон в Математическата гимназия ще бъде с разгъната застроена площ 1544 кв.м. Той ще се състои от три самостоятелни блока – топла връзка, игрална зала и обслужващ блок.
Спортната зала ще е с размери 18,20/32,90 м. Предвидени са за изграждане игрища за баскетбол, тенис на корт и волейбол, зрителски места, съблекални, стая за учители и помощни помещения.
Обслужващият блок ще е на 3 нива. Първо -фоайе, санитарни възли, склад, подемник и санитарен възел за хора с увреждания. Второ ниво – лекарски и методически кабинет и санитарен възел за хората с увреждания. Трето ниво-техническо помещение.
Вложението само в Математическата гимназия е с прогнозна стойност 2 731 065 лв.

Снимка: Смолян прес

Facebook Comments