170 книги на читалището в Могилица дариха дами от ГЕРБ

170 книги на библиотеката в Могилица дари дамската структура на ГЕРБ – Смолян.

Акцията им е по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Книгите са от личните им библиотеки и са предоставени за обогатяване фонда на местното книгохранилище, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Областният клубен ръководител Петя Пампорова, заедно с организационния секретар и общински съветник Марияна Сивкова, членове на Жени ГЕРБ посетиха библиотеката към НЧ „България-1973” днес. Те връчиха събраната литература в присъствието на кмета Милко Кисьов.

Книгите са в различни жанрове – детска, класическа, съвременна българска и чуждестранна литература.
След направеното дарение жителите на Могилица ще имат възможност да увеличат избора си сред предлаганите заглавия на книги в библиотеката.

Председателят на читалищното настоятелство Захаринка Узунова благодари на дамите от ГЕРБ и каза, че се надява повече хора от селото да се възползват от възможността да четат.

„Много хубави заглавия и много стойностно дарение, на което много се радваме. Около 100 са абонираните читатели, а през лятото все повече деца идват да си вземат книги“, коментира библиотекарят Анелия Малинова.

„Библиотеките са едно от местата за развитие на общностите в малките райони и ние искаме да помогнем те да продължат да бъдат притегателен център за хората, които обичат да четат, затова трябва да ги обогатяваме“, заяви областният координатор на структурата Петя Пампорова.

 

Facebook Comments