Болницата в Мадан получава транспортен кувьоз от „Капачки за бъдеще“

Не можем да ви опишем каква радост изпитваме всеки път, когато вече можем да обявим къде ще дарим следващите кувьози, които успяхме да осигурим с общи усилия – ваши и наши. Следващите три отиват в болниците в Мадан, Асеновград и Момчилград, съобщиха от „Капачки за бъдеще“.

„За който не знае – Мадан се намира дълбоко в Родопите и отговаря за община от над 50 000 души, които обаче са разпръснати в множество села, често пътят до които е трудно проходим. Наличният в болницата кувьоз е от 1990-та година и вече е почти напълно негоден.Затова и често се налага бебета да се транспортират на задната седалка на някоя лека кола, увити само в одеало … или да се чака транспортен кувьоз от най-близката окръжна болница. Понякога в продължение на 3-4-5 часа. Чудесно е, че това повече няма да се случва, понеже болницата ще получи чисто нов модерен транспортен кувьоз, благодарение на вас“, се казва още в съобщението.

В Асеновград пък в момента имат четири кувьоза. Три от тях обаче стават единствено за музейни експонати, понеже два са от 1975-та и един е от 1981-ва. Слава Богу, имат един дарен, който е от след 2000-ната година, но понякога и той не е достатъчен.

Добрите новини са, че скоро и той няма да бъде сам, понеже Асеновград ще получи нов стационарен кувьоз.

И третата болница, която ще получи нов кувьоз, е в Момчилград, където наличният транспортен кувьоз е от 1990-та и вече не може да се ползва безопасно за транспортиране на бебенца … но и това съвсем скоро ще се промени! – заявяват организаторите на кампанията.

Facebook Comments