Бойко Борисов с ангажимент за 15 км трета лента между Асеновград и Смолян

Строителната площадка на ГКПП Рудозем-Ксанти

Трета лента (частична) с обща дължина 15 километра между Асеновград и Смолян обеща днес премиерът Бойко Борисов пред областния управител Недялко Славов. Министър-председателят пусна в страницата си на живо посещението на строителната площадка за изграждане на граничен контролно-пропускателен пункт Рудозем-Ксанти заедно с финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

По време на разговора Борисов отбелязва, че много хора са му писали с искане за трета лента и уточнява, че тя ще струва над 70 млн. лева.

„Към 15 км ще направим трета лента, за да може максимално да се облекчи движението. Не е евтино, към 70 и няколко милиона е. Италианска компания го обследва“, казва той и пита областния управител на Смолян дали хората му се радват.

„Имаме големи очаквания. Този обект е чакан от 20 години и всъщност е последният от трите договорени през 98-ма година, който все още не е отворен, наред с Маказа и Гоце Делчев“, отговаря Недялко Славов.

Обсъждайки колко пари струва ГКПП-то министър Ананиев вмъква: „Сега трябва да дадем 1 880 000 лева за водоема“.

„Какъв водоем ще правите?“, пита Бойко Борисов.

„Трябва да направим един водоем, от който да се ползва вода и за самия пункт, и за близкото село Чепинци, защото  опасността е като захраним обекта, населението да остане без вода“, обяснява Славов.

„И тогава ще ви бия. Така, че правете, отпускайте едновременно, докато сега е тежката е тук и строи“, нарежда премиерът.