Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Бутат строеж до Дълбокото дере, ще строят нова сграда

Днес започна събарянето на недостроена сграда до Дълбокото дере и Планетариума в центъра на Смолян. На нейно място фирма „Терра Ностра“ ЕАД с едноличен собственик Юлиян Инджов ще строи нова.

„Това не е сграда по смисъла на Закона за устройство на територията. Дори няма акт 14. Това е просто започнат и недовършен строеж. Купен е от фирмата с фактура, което значи, че няма конструкции, няма как да бъде квалифицирана като сграда. Освидетелствана е, защото бетоните не отговаряха на якостта, която е нужна. Да строежа има необходимите документи за събаряне“, обясни за.-кметът на община Смолян Марияна Цекова. 

Фирма „Терра Ностра“ ЕАД се представлява от Десислава Върбанова. В съвета на директорите са Върбанова, Юлиян Инджов и Деян Инджов.  Регистрирана е с предмет на дейност строителство, строително ппредприемачество, покупко-продажба и експлоатация на площи и сгради, в т. ч. хотели, туристически комплекси, места за отдих, ресторанти и увеселителни заведения.

На мястото на съборения строеж ще се вдигне нова бизнес сграда. Към нея с решение на местния парламент отпреди месец е присъединена съседната сграда, собственост на „ИСА 2000“ също еднолична собственост на Юлиян Инжов. Уригулираният поземлен имот е преотреден за озеленяване и рекреационни пространства.

Facebook Comments