Чакат оферти за ангиограф в Смолян, поръчката е за 1 000 000 лв.   

Обявена е вече поръчката за ангиограф, необходим за създаване на инвазивна кардиология в областната болница на Смолян. Това е новата медицинска структура към МБАЛ, която ще спасява животи в буквалния смисъл на думата и ще предотвратява инвалидизиране на пациенти.

Максималната цена за доставка, монтаж и инсталация на апарата е 833 334 лева без ДДС или точно 1 000 000 лв. с ДДС – колкото са преведените от здравното министерство пари за целта. Срокът за тяхното усвояване е 18 месеца, считано от месец ноември 2016 г.

С тази апаратура не само ще се диагностицират, но и ще се лекуват заболявания на сърдечно-съдовата система като исхемична болест на сърцето, остър инфаркт на миокарда, остър коронарен синдром, остра и хронична сърдечна недостатъчност, запушвания на кръвоносните съдове, артериите на долните крайници и мозъчните артерии.

Ангиографът дава възможност за рентгеново изследване на съдовете, за да се определи мястото на стеснението или запушването, както и патологично разширение при аневризми и при необходимост да се постави стент на запушена артерия.

По информация от лечебното заведение консултант при съставянето на техническата спецификация на апарата е доц. д-р Иво Петров – национален консултант по кардиология, ръководител на клиниката по кардиология и ангиология в „Сити Клиник“ – София.

Офертите ще се отварят на 21 март 2017 г. в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД.

Изискванията за апарата са той да е фабрично нов, произведен не по-рано от 2015 г., да не е бил демонстрационен, да не е рециклиран или с демо оборудване.

Документацията заедно с техническите спецификации на ангиографа може да видите на следния линк:http://op.mbalsmolyan.com/?q=page&idd=index&porachkaid=20170207nrfc2877864

Facebook Comments