Чепеларе получава 400 000 лв. за „Интерски 2019“

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на туризма в размер на 0.1 млн. лв. (или 100 000 лв. – б.а.) и допълнителни трансфери по бюджета на община Чепеларе в размер на 0,4 млн. лв. (или 400 000 лв.), съобщиха от правителствената пресслужба.

Решението на Министерския съвет е от днес. Ресурсът е предназначен за обезпечаване на част от разходите по организацията и провеждането на международния форум на световната организация на ски учителите „Интерски конгрес 2019“.

Допълнителните средства се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2019 година.

Пампорово, националния демо тийм и Сдружение „Българско ски училище“ успяха да се преборят с жестоката конкуренция на Сочи и Леви и да извоюват домакинство на едно от най-значимите събития за световната ски общност. Изборът на курорта е плод на повече от 10-годишни усилия на ски учителите в България и високата оценка на ски зоната на Пампорово, дадена след посещението на президента на Интерски. Световното събитие за ски учители ще се състои от 17-ти до 22-ри март тази година.

droba

Администратор.