Чепеларе сключи договор за ремонт на 5 улици в Пампорово за 5,3 млн. лв.

Договор за рехабилитация на пет улици в курорта Пампорово за 5,3 млн. лв. без ДДС е подписала община Чепеларе. Изпълнителят е консорциум „Улици Пампорово“, състоящ се от фирмите „Трейс – Пътно строителство“ АД и „Инжпроект“ ООД – София.

Справка в документацията на инженеринговата поръчка сочи, че обединението е единствен кандидат да изпълни проекта.

Той е разделен на пет подобекта. Първият е за реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа от р-т „Бялата къща“ към автобусната спирка при хотел „Орфей“, покрай хотелите „Снежанка“, „Мургавец“, „Пампорово“ и отново до кръстовището при автобусната спирка.

Вторият включва участъка от хотелите „Айсберг“ до „Камелия“ като алея с предимно пешеходно движение. Третият е от х-л „Пампорово“ до Творческия дом на БНТ. Четвъртият е от х-л „Снежанка“ до х-л „Бор“. Петият е от кръстовището за Дома на БНТ до х-л „Евридика“.

Изпълнителят е поел ангажимента за 40 дни да изготви инвестиционния проект, а за 363 календарни дни да изпълни строително-монтажните работи.

Припомняме, че поръчката бе открита при неосигурено финансиране и този детайл е заложен в подписания между страните договор.

Facebook Comments