Четири наказателни производства в Смолянско за нарушения на карантината

Четири наказателни производства са образувани на територията на ОДМВР в Смолян за извършени нарушения на правилата и мерките, издадени против разпространението на Covid – 19 от началото на обявеното извънредно положение, съобщиха от полицията.

На 27-ми март (петък) в РУ-Смолян е започнато бързо производство срещу 43-годишния З.Б. от село Подвис за това, че същия ден около 10.20 часа на центъра на с.Подвис е нарушил правила и мерки, издадени против разпространението на заразна болест по хората – „Коронавирус 2019 nKoV“, като деянието е извършено по време на обявено извънредно положение, свързано със смъртни случаи.
От полицията напомнят, че наказанието за такъв вид престъпление е лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 до 50 000 лева.

За нарушение на разпоредбите е образувано едно бързо производство и три досъдебни производства по общия ред срещу лица, поставени под карантина и нарушили мерките за предотвратяване разпространението на коронавируса.

Два от случаите са в гр.Смолян, един – в с.Подвис, и един случай в гр.Чепеларе.

Продължава извършването на проверки за спазване на карантината и ограничаване събирането на хора на обществени места, паркове, търговски обекти и други.

 ОДМВР приканва гражданите да спазват задълженията си и да изпълняват стриктно всички правила и мерки против разпространението на „Коронавирус 2019 nKoV“.

Обновена бланка за преминаване през КПП в областните градове може да се свали от интернет страницата на ОДМВР-Смолян.

С цел по-бързото преминаване през КПП и недопускане струпването на изчакващи хора, препоръчват на тези, които имат уважителна причина да пристигнат или да напуснат града, да носят със себе си предварително попълнена декларация, която да представят на органите на реда на съответното КПП.

Тези, които нямат предварително попълнена декларация, ще получат бланка, която трябва да попълнят на място.

Facebook Comments