Доброволци от Смолян раздават 400 пакета, събират се още продукти в хранителна банка

Доброволци раздават от днес хранителни продукти на бедни хора в Смолянска община. Продуктите са от т. нар. хранителна банка, която ръководството на общината създаде миналата седмица.

Раздават се подготвените  400 пакета с продукти, които бяха закупени с  лични средства на кмета, заместниците му и секретаря на общината. Доброволци, които имат автомобили, днес доставят пакетите на нуждаещите се хора от селата. Утре помощта ще бъде предоставена и на социално слаби в града и кварталите.

„Кризата с коронавируса поставя всички ни на изпитание и заедно като общност ще я преодолеем по-лесно. В този момент с каквото можем нека да помогнем на най-нуждаещите се наши съграждани“, заяви кметът Николай Мелемов.

Списъците са подадени от дирекция „Социално подпомагане“, от общината са предоставени маски, ръкавици, облекло и дезинфектанти на доброволците.

Акцията продължава – всеки, според възможностите си, може да дари пакетирани хранителни продукти. Те ще се приемат в Центъра за информация и обслужване на гражданите  от служител на община Смолян, който ще записва и имената на дарителите. Събраните продукти ще се разпределят на нуждаещите се бедни от града и общината.

Facebook Comments