Д-р Събев: Кампанията за бременната жена от Вишнево е успешна

Благотворителната кампания, която обявихме в подкрепа на бременната Сийка Стоева от село Вишнево е успешна. Вчера на призива ни за помощ се отзоваха 41 кръводарители. Освен това се събраха три пъти повече средства от необходимите за възстановяване на здравните й права. По сметката на бъдещата млада майка са набрани 2920 лева, съобщи д-р Красимир Събев, който организира акцията.

Жената е бременна в 5-тия месец и имаше нужда от преливане на кръв с отрицателен резус фактор, заради нисък хемоглобин.  Анестезиологът д-р Събев също е сред кръводарителите.

29-годишната жена е с прекъснати здравни осигуровки за периода 2016-2020 година, общо 35 месеца. За да й бъдат възстановени здравните права, беше нужна сумата от 1000 лв. 

„От сърце благодаря на всички, които се отзоваха на нашия призив за съпричастност, както от свое име, така и от името на бъдещата майка. За пореден път родопчани доказахме, че приемаме чуждата болка като своя, че сме готови отделим от залъка си, да загърбим личния си комфорт и да се отдадем на каузата добротворчество, без да чакаме нищо в замяна. Не мога да не съм щастлив в общност от такива хора. Прекланям се пред всички вас, приятели“, каза д-р Събев.