Д-р Събев стана депутат, Славов – областен управител, а д-р Дариткова – председател на здравната комисия в НС

Д-р Красимир Събев днес се закле като депутат на днешното заседание на парламента като народен представител от ПГ на ГЕРБ. Министерският съвет гласува областен управител на Смолян да бъде Недялко Славов. Народното събрание одобри д-р Даниела Дариткова за председател на комисията по здравеопазване.

Д-р Красимир Събев

Д-р Красимир Събев беше трети в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ от гражданската квота и влиза в парламента на мястото на Недялко Славов.

Д-р Събев е роден на 30.12.1968 г. в  Мадан. Магистър по анестезиология и интензивно лечение, обществено здраве и здравен мениджмънт. Работи в Отделението за анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян. Заместник- директор по медицинските дейности в областната болница. Семеен, с едно дете.

Недялко Славов

Недялко Славов е роден на 16.07.1973 г. в Златоград. Магистър по икономика от Икономическия университет във Варна. Депутат в 41-то Народно събрание. Има собствен бизнес, свързан с консултантски услуги. Бил е общински съветник в Златоград и заместник-областен управител на Смолян до влизането му в парламента през 2011 г. Общински ръководител на ПП ГЕРБ – Златоград. Беше областен управител на Смолян от 2014 г. до средата на месец февруари, когато бе сменен от служебния премиер Огнян Герджиков. Той също е семеен, с едно дете.

Д-р Даниела Дариткова

На днешното парламентарно заседание с мнозинство бе одобрена номинацията на д-р Даниела Дариткова да застане за трети път начело на Комисията по здравеопазване в НС. Зам.-председатели ще бъдат Лъчезар Иванов от ГЕРБ, Георги Йорданов от „БСП за България“ и Георги Колев от „Обединени патриоти“.

Facebook Comments