Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Дават 553 хил. лв. на Смолян да изгради дневен център за хора с деменция

553 хиляди лева дава Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР) на община Смолян да изгради Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства. Това става ясно от насоките за кандидатстване по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по приоритетна ос „Регионална социална инфраструктура“.

Отворената вчера процедура е „Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни хора с увреждания“. Крайният срок за кандидатстване е 30 август тази година.

С изпълнението на проектите ще бъдат създадени по-качествени социални услуги. Предвидено е те да се изпълняват по интегриран начин чрез финансирането им по ОПРРза изграждане на инфраструктурата и по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ – за предоставянето на новите социални услуги.

С над 41 млн. лв. ще се изградят 68 центъра за хора с увреждания и 6 дневни центъра за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства в общо 29 общини.

Facebook Comments