Ден на детето и кампания по почистване организират в Пампорово

На 1 и 2 юни лифовете в Пампорово ще работят, а от курорта подготвят две хубави събития за уикенда – „Ден на детето“ в събота и кампанията „Да почистим Пампорово заедно“ в неделя.

Съботният ден, посветен на децата, ще им даде възможност да посетят и да ползват безплатно най-различни атракциони и развлечения в рамките на курорта.

От „Пампорово+ АД канят всички малчугани на гости в „Туристически център Пампорово“, където през целия ден ще могат да се забавляват със стрелба с лък, скокове на батут, разходки сред природата и всякакви творчески игри и занимания на открито, съобщиха от ръководството на курорта.

В центъра свободен ще бъде достъпът и до развлекателната „Стая за игри“, където  децата  до 14 години ще могат да ползват безплатно всички забавления на място като тенис на маса, джага, дартс, въздушен хокей, различни настолни игри и др.

Най-малките  от 3 до 7 години ще могат да посетят специално обособения детски развлекателен кът и занималня.

Междувременно  всички деца от района на Смолян и Чепеларе на възраст до 14 години ще могат да ползват безплатно въжения парк и човешката джага пред хотел Орфей . Могат и да посетят екопътека „Невястата“, по чийто маршрут са изградени стена за спортно катерене, въжена градина и алпийски тролей, както и приключенски парк „Амзово“.

В неделния ден на втори юни, за втора поредна година в курорта ще се проведе инициативата „Да изчистим Пампорово заедно“, в която се приветстват всички доброволци и любители на природата, които искат да помогнат за нейното опазване и защита.

Специално за всички доброволци, които се включат в кампанията, лифтовете в курорта ще работят безплатно, а целта на организаторите е да се съчетае полезното с приятното – почистване на планината, съчетано с приятна разходка сред природата.

За всички жители на Смолян и Чепеларе, които искат да се включат в инициативата, ще има организиран безплатен транспорт, тръгващ в Смолян в 9:00 от храм „Св. Висарион Смолянски“ и в 9:00 от площад „Олимпийски“ в Чепеларе. За всички ще бъдат осигурени чували и ръкавици.

Сборният пункт на всички желаещи да се включат в еко инициативата ще бъде на плац „Студенец“ от 9:30 часа.