КултураРегиона

Ден на околната среда: Поредица инициативи на РИОСВ и младежи от Смолян

С поредица инициативи РИОСВ – Смолян, и младежи отбелязаха Деня на околната среда за 2024 година. Стартът на седмицата, посветена на опазването на околната среда, беше даден на 5 юни – Деня на околната среда, когато възпитаници на Основно училище „Стою Шишков“ в областния град посетиха едно от находищата на Родопски силивряк в град Смолян. Учениците научиха любопитни факти за защитения вид, неговото опазване и разпространение.

По-късно през деня в младежкото пространство на Млади изследователи за младежко развитие се проведе среща-дискусия с възпитаници на Професионална гимназия по селско и горско стопанство „Никола Вапцаров“ – Чепеларе, и Еко клуб „Силивряк“ при Професионална гимназия по икономика „Карл Маркс“ – Смолян. Основни теми на дискусията бяха опазването на горите, биоразнообразието и климатичните промени.

На 11 юни служители на инспекцията и представители на организация Млади изследователи за младежко развитие с общи усилия почистиха от отпадъци района около Регионална библиотека „Николай Вранчев“ и Регионалния исторически музей „Стою Шишков“, обновиха старата информационната табела на природна забележителност „Чудните мостове-Еркюприя“ – една от най-посещаваните забележителности в община Чепеларе.

error: Защитено Съдържание!