Денис и Марчело с национални награди за отлични пожарникари  

На официална церемония в Националния дворец на културата гр.София днес бяха връчени наградите в националния конкурс „Пожарникар на годината – 2019г.“, съобщиха от полицията.

Със заповед на директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гл.комисар Николай Николов, са определени  победителите и отличените в заключителния етап на Националния конкурс „Пожарникар на годината – 2019г.“

Подгласник в раздел „В“ . пожарникар на годината от направление „Контролна дейност“, подраздел за държавни служители е мл.инспектор Иван Минков – мл. инспектор в РСПБЗН – Чепеларе към РДПБЗН-Смолян.

В категорията „Отличен“ за конкретен съществен принос за осигуряване на пожарна безопасност и защита на населението грамоти и плакети получиха Денис Брахомов и Марчело Адилов от с.Елховец, общ.Рудозем, обл.Смолян.

На церемонията по награждаването присъства министърът на вътрешните работи Младен Маринов, директорът на ГД „Национална полиция“ гл.комисар Христо Терзийски, зам.главният секретар на МВР гл.комисар  Георги Арабаджиев и други висши ръководни служители от МВР, както и кмета на гр.София г-жа Йорданка Фандъкова.

74-годишната Тода Жокалова от смолянското село Чокманово живее втори живот след 18-ти декември, когато бе спасена от двете момчета.

Вижте историята, разказана от момчетата ТУК)

Едно от момчетата, спасили 74-годишната Тода, загубило брат си при пожар  

Facebook Comments