Деси Минчева спечели приз за най-добра актриса

Десислава Минчева получи наградата за най-добра актриса на 10-тия юбилеен фестивал за куклен театър за възрастни „Пиеро“ в Стара Загора.

Признанието е за ролята й в спектакъла на режисьора Петър Тодоров „Аз, Душата“ – продукция на Център за изкуства „За Родопите“.

Новото си голямо отличие актрисата спечели в благородно съревнование с колеги от България, Русия, Франция, Холандия, Чехия, Словения.

Членове на журито бяха изтъкнати професионалисти от България, Германия и Словения. Фестивалът е единственият по рода си в България и един от малкото в Европа и света, посветени на кукления театър за възрастни, което прави отличието още по-ценно.

Спектакълът „Аз, Душата“ е създаден през 2008 г. и вече има в колекцията си две отличия за най-добър спектакъл от фестивала „Двама са малко, трима са много“ в Пловдив, както и актьорската награда на Съюза на артистите в България за Десислава Минчева от фестивала „Панаир на куклите“ в София.

 

 

Наградата е поредното доказателство за това, че в Смолян живеят и работят театрални артисти от голяма международна класа.

Facebook Comments