Деца откраднаха ГАЗ-ка, обърнаха я в гората и я подпалиха

Две деца по на 12 и 16 години от Чепеларе откраднали джип „ГАЗ 69“ от мястото, където бил паркиран, закарали го в недалечна местност, катастрофирали с него и, за да скрият следите, го подпалили, съобщиха от полицията в Смолян.  

Снощи в 02.05 часа в РУ-Чепеларе е получен сигнал, че в местността „Асенец“ има преобърнато и горящо моторно превозно средство. Автомобилът е със смолянска регистрация, марка „ГАЗ 69“, собственост на 30-годишен мъж от гр.Чепеларе.

Незабавно след получаване на сигнала са предприети оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на всички факти, свързани с инцидента.

Установява се, че две момчета – на 16 години и на 12 години, от гр.Чепеларе, са отнели автомобила, който е бил паркиран на ул. „Кирил Маджаров“, и са се отправили към местността „Асенец“.

На връщане 16-годишното момче загубило управление над автомобила и са се преобърнали.

Двамата излезли невредими от катастрофиралия автомобил, но го залели с намиращия се в багажника бензин и го запалили, вероятно с цел да укрият следите си. 

Пламъците унищожили напълно отнетия автомобил. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Чепеларе. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава, се сочи още в прессъобщението от полицията.